Máslový croissant s oříšky

Jak upéct poctivý croissant s oříšky  ?. Dáme vám recept, podle kterého to jistě zvládnete.

croissant s oříšky LLmarketIngredience:

250 g másla

280 ml vlažného mléka

450 g hladké mouky

2 lžičky sušeného droždí

10 g soli

55 g cukru

Oříšky dle libosti na posypání

 

Postup:

  • Všechny ingredience kromě másla smícháme a vytvoříme z něj hladké, nelepící se těstíčko.
  • Těsto dáme na 50 minut kynout do lednice. Poté rozválíme těsto válečkem do tvaru obdélníku a položíme na něj kousky másla.
  • Těsto 3x přeložíme, zavineme do potravinářské fólie a dáme ho chladit na hodinu do ledničky.
  • Po hodině těstíčko opět rozválíme do obdélníku a zase 3x přeložíme a dáme chladit na noc do lednice.
  • Druhý den, připravené těsto opět vyválíme do obdélníku a nakrájíme trojúhelníčky, které dáme do tvaru croissantu.
  • Dáme na plech, necháme je kynout na 20 minut, potřeme vajíčkem a pečeme na 15 minut v troubě na 200 stupňů.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení