Jak upéct poctivý croissant s oříšky ?. Dáme vám recept, podle kterého to jistě zvládnete.
Ingredience:
250 g másla
280 ml vlažného mléka
450 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí
10 g soli
55 g cukru
Oříšky dle libosti na posypání
Postup:
- Všechny ingredience kromě másla smícháme a vytvoříme z něj hladké, nelepící se těstíčko.
- Těsto dáme na 50 minut kynout do lednice. Poté rozválíme těsto válečkem do tvaru obdélníku a položíme na něj kousky másla.
- Těsto 3x přeložíme, zavineme do potravinářské fólie a dáme ho chladit na hodinu do ledničky.
- Po hodině těstíčko opět rozválíme do obdélníku a zase 3x přeložíme a dáme chladit na noc do lednice.
- Druhý den, připravené těsto opět vyválíme do obdélníku a nakrájíme trojúhelníčky, které dáme do tvaru croissantu.
- Dáme na plech, necháme je kynout na 20 minut, potřeme vajíčkem a pečeme na 15 minut v troubě na 200 stupňů.