Máslový croissant s oříšky

Jak upéct poctivý croissant s oříšky  ?. Dáme vám recept, podle kterého to jistě zvládnete.

croissant s oříšky LLmarketIngredience:

250 g másla

280 ml vlažného mléka

450 g hladké mouky

2 lžičky sušeného droždí

10 g soli

55 g cukru

Oříšky dle libosti na posypání

 

Postup:

  • Všechny ingredience kromě másla smícháme a vytvoříme z něj hladké, nelepící se těstíčko.
  • Těsto dáme na 50 minut kynout do lednice. Poté rozválíme těsto válečkem do tvaru obdélníku a položíme na něj kousky másla.
  • Těsto 3x přeložíme, zavineme do potravinářské fólie a dáme ho chladit na hodinu do ledničky.
  • Po hodině těstíčko opět rozválíme do obdélníku a zase 3x přeložíme a dáme chladit na noc do lednice.
  • Druhý den, připravené těsto opět vyválíme do obdélníku a nakrájíme trojúhelníčky, které dáme do tvaru croissantu.
  • Dáme na plech, necháme je kynout na 20 minut, potřeme vajíčkem a pečeme na 15 minut v troubě na 200 stupňů.